Navijači poludili: Legendarni napadač se šetkao po terenu

Yakubu u dresu Coventryja

Navijači poludili: Legendarni napadač se šetkao po terenu

M. Šljivak

Jedan od najpoznatijih engleskih klubova, Coventry City, nalazi se u velikim problemima.

Klub iz sezone u sezonu tone ka nižim rangovima, a kako stvari stoje od naredne ćemo ih gledati u četvrtom razredu engleskog fudbala.

U subotu su kod kuće poraženi od Swindona s 3:1, a zašto ne mogu ništa napraviti ove sezone, govori i video napadača ovog kluba Yakubua Aiyegbenija.

Poznati nigerijski fudbaler, koji iza sebe ima godine nastupa u Premiershipu, ušao je u finišu meča, ali ništa nije uspio da napravi. Šetkao se dvije i po minute po terenu, nije ni pokušao da nešto napravi, a jedan navijač je to sve snimio.

Očigledno je da su fudbalski dani 34-godišnjeg Nigerijca davno prošli. Coventry je napravio veliku grešku njegovim dovođenjem, jer teško da u ovakvom stanju iskusni napadač može išta učiniti za klub.

Coventry ima malo vremena da se pokuša spasiti ispadanja i sigurno je da bi bila velika šteta da velikan završi u četvrtoj ligi naredne sezone.



Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi