Navijači prekinuli meč i napali fudbalere Maccabija

U znak podrške Palestini

Navijači prekinuli meč i napali fudbalere Maccabija

Širom Evrope igraju se prijateljske utakmice, a najviše pažnje privukla je utakmica Lillea i Maccabija iz Haife. I to ne zbog fudbala ili nesvakidašnjeg rezultata, već zbog nereda koji su doveli do prekida utakmice.

Lille je vodio sa 2:0 i ništa tu ne bi bilo neobično da u 84. minuti utakmica nije prekinuta. Prekid su izazvali navijači koji su utrčali u teren sa zastavama Palestine i napali pojedine fudbalere izraelskog kluba. Sukob je trajao kratko, a utakmica je prekinuta kada su se malo smirile strasti. Treba istaći da se ova pripremna utakmica odigrala u Austriji.

Većih incidenata kasnije nije bilo, a epilog svega još uvijek nije poznat. Za Maccabi, podsjećamo, nastupa i naš Emir Cocalić koji nije nastradao u neredima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.