Neviđena bruka fudbalera Eintrachta

Hasebe kandidat za promašaj sezone

Neviđena bruka fudbalera Eintrachta

M. Šljivak

Eintracht iz Frankfurta je danas neočekivano poražen od Ingolstadta na svom terenu rezultatom (2:0), a stvari su po domaći tim mogle biti mnogo drugačeje da su u 56. minuti postigli gol iz penala.

Pri rezultatu 1:0 za goste i igraču više, Eintracht je dobio šansu za izjednači rezultat s bijele tačke. Odgovornost za izvođenje penala preuzeo je Japanac Makoto Hasebe, ali se potom neviđeno obrukao velikim promašajem.

Prvo mu je golman Hansen odbranio penal, da bi potom lopta došla do japanskog veznjaka, koji loptu umjesto u prazan gol šalje u prečku, te je tako postao vlasnik jednog od najvećih promašaja.

Ovako je to izgledalo.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi