Oscar poludio i izazvao opšti cirkus na utakmici u Kini

Loptom 'napucavao' protivnike

Oscar poludio i izazvao opšti cirkus na utakmici u Kini

Teme:

Bivši fudbaler Chelseaja Oscar izazvao je nevjerovatne scene na utakmici svog Shanghai SIPG-a i Guangzhou R&F-a.

Krajem prvog poluvremena, pri rezultatu 1:1, Ocar je počeo da divlja na terenu i namjerno je loptom 'napucao' dvojicu protivničkih fudbalera, nakon čega je izbio opšti cirkus.

Brazilac je napadnut od strane fudbalera Guangzhoua i brzo je završio na travi, a potom su se u sukob umiješali doslovno svi fudbaleri na terenu.

Incident je dugo potrajao, a epilog su dva crvena kartona, po jedan na obje strane.

Zanimljivo, Oscar nije dobio ni javnu opomenu, dok su u ekipi Guangzhoua 'požutjela' tri fudbalera uz Li Tixianga koji je isključen.

Meč Guangzhoua i Shanghaija je završen rezultatom 1:1, a Oscar je malo prije incidenta bio asistent Hulku koji je u 45. minuti pogodio za poravnanje. Prethodno je strijelac za vodstvo domaćih bio Izraelac Zahavi.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi