Pored ovakvog redara na stadion se može unijeti i bomba

Nevjerovatan snimak

Pored ovakvog redara na stadion se može unijeti i bomba

Piše: V. Vukmirović
Na internetu se jučer pojavio urnebesan snimak koji prikazuje redara ispred stadiona White Hart Lane uoči utakmice Tottenhama i Bournemoutha.

Umjesto da pretresa navijače pri ulazu na stadion, ovaj stariji gospodin se samo pravi da to radi, ali zapravo ne radi ništa.

Indisponirani Tottenhamov redar svoj posao obavlja toliko nezainteresovano i polovično da je kraj njega na stadion bez problema moguće unijeti i bombu, a ne baklju, a navijačima je vjerovatno veoma drag jer ih ne 'pegla' na ulazu i samo ih propušta dalje ka stadionu.

U Tottenhamu su vidjeli snimak ovog "pretresa" i prizor ih je zgrozio, pa su se iz kluba oglasili službenim saopštenjem u kojem je navedeno da se redar izvinio za svoj nemar te da će protiv njega biti pokrenut postupak. Neki tabloidi pišu i da je dobio otkaz, ali to je nepotvrđeno.

Ako ništa, sreća je što je ovaj redar zaposlen u klubu iz Engleske, koja ima najrigoroznije zakone o navijačima na planeti, pa se niko i ne usuđuje unositi nedozvoljene stvari na tribine i praviti probleme. Da radi u nekoj drugoj državi, pitanje je šta bi se sve dešavalo na utakmicama na kojim bi bio angažovan...