Prvo cirkus na terenu, pa onda cirkus sa video tehnologijom

Nevjerovatne scene u Sochiju

Prvo cirkus na terenu, pa onda cirkus sa video tehnologijom

Piše: V. Vukmirović
U finišu večerašnje utakmice koju su u Sochiju igrali Meksiko i Novi Zeland viđene su nevjerovatne scene, usudit ćemo se reći i historijske.

Prvi put smo na nekoj velikoj utakmici svjedočili tome da se video tehlogologijom pomaže sucu u odluci koje će fudbalere sankcionisati kartonima, ali je opšti dojam da je to izgledalo veoma komično.

Prvo je početkom sudijske nadoknade vremena izbio pravi cirkus na terenu, gdje su se sukobili gotovo svi fudbaleri Meksika i Novog Zelanda. Sijevale su i pesnice, ali se srećom situacija brzo smirila.


Međutim, tek tada je nastala prava konfuzija jer sudac Gassama iz Gambije nije znao koga da isključi, već je odluku prepustio svojim video asistentima, koji su nekoliko minuta pregledavali snimak.

Za to vrijeme, fudbaleri obje reprezentacije su zbunjeno stajali na terenu čekajući ishod koji je na kraju bio, malo je reći, razočaravajući.

Opšta tuča fudbalera nije bila dovoljna ni za jedan crveni karton, a podijeljena su tek tri žuta - Dva za igrače Meksika i jedan fudbaleru Novog Zelanda.