Skandalozan penal u Evropskoj ligi

Čak 19 metara od gola

Skandalozan penal u Evropskoj ligi

Na večerašnjoj utakmici AEL-a i Austrije u okviru 3. pretkola Evropske lige viđen je jedna zaista skandalozna sudijska odluka i to na štetu domaćeg tima.

Igrao se 26. minut kada je kazahstanski sudac Artom Kuchin dosudio jedanaesterac za Austriju nakon što je bek domaćeg tima Airosa oborio napadača gostiju Piresa. 

Međutim, inicijalni kontakt je napravljen na čak 19 metara od gola, ali sudac mu je pokazao crveni karton i na bijelu tačku nakon čega su počeli veliki prosvjedi navijača zbog kojih je došlo do 15-minutnog prekida.

Kada su se strasti smirile, Austria je iz penala došla do vodstva i to tek u 41. minuti. Strijelac je bio  Holzhauser.

Austria je na kraju slavila sa 2:1 i plasirala se u playoff Evropske lige, ali je mrlju na njihovu pobjedu definitivno bacila ova sudijska odluka o kojoj će biti još dosta govora u narednim danima.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi