Abadžić: Borac je zasluženo pobijedio

Golman Borca nakon utakmice sa Radničkim

Abadžić: Borac je zasluženo pobijedio

Kragujevački Radnički bio je protivnik po mjeri za našeg prvaka, pa je Borac upisao prvu ovosezonsku pobjedu u SEHA ligi rezultatom 34:32. 

Banjalučani su u jednom momenti bili pred novim porazom, a onda je proradio golman Stanko Abadžić koji je odbranio nekoliko udaraca i omogućio svojoj momčadi da slavi prvu pobjedu.

"Utakmica je protekla u suštoj suprotnosti u odnosu na ono što smo mi radili na treninzima. Radnički nam je pola golova dao iz kontri i to nam je bio veliki problem. Na kraju smo bili i miljenici sreće i uspjeli smo rezultat da preokrenemo u našu korist. Zasluženo smo osvojili bodove," rekao je najbolji akter susreta Stanko Abadžić.

On tvrdi da će sad njegovoj ekipi biti mnogo lakše da igraju u nastavku sezone.

"Protiv Vojvodine smo ispustili pobjedu, ali sad nam se to protiv Radničkog vratilo i sa mnogo više optimizma dočekujemo naredne utakmice," dodao je čuvar mreže Borca Stanko Abadžić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.