Adam Savić prešao u Huescu

Oduševio Špance u debitantskoj sezoni

Adam Savić prešao u Huescu

Poslije debitantske sezone u španskoj Asobal ligi, Adam Savić potencijalni golman reprezentacije BiH u narednoj sezoni dres Juanferse iz Gijona zamijenit će dresom četvrtoplasirane Huesce.

Savić je kroz cijelu sezonu fenomenalno branio, a španski mediji izračunali su da je imao 32 posto odbranjenih udaraca. 

„Dogovorio sam jednogodišnju saradnju sa Huescom sa opcijom produženja za još godinu dana. Mogu vam reći kako sam zadovoljan, a posebnu draž nudi mi igranje u Evropi. Učinit ću sve da opravdam povjerenje i da budem u još boljoj formi“, kaže Adam Savić, koji trenutno odmara u rodnim Banovićima. 

Savić je inače jedan od najzaslužniji što je Juanfersa iz Gijona, prošlogodišnji novajlija u ligi, izborio opstanak. Inače, Savić je u karijeri nastupao za Banoviće, Sloboda Solanu, Konjuh i Goražde. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti