Aix bolji od Creteila, Chambery stradao u Montpellieru

Malinović najbolji od bh. reprezentativaca

Aix bolji od Creteila, Chambery stradao u Montpellieru

A. Beganović

U okviru 2. kola rukometnog prvenstva Francuske odigrano je šest utakmica, a Creteil naših Dejana Malinovića i Muhameda Toromanovića poražen je na gostovanju kod Aixa (29:26).

Aix, kojeg s klupe predvodi Zvonimir Serdarušić,  su do pobjede vodili Mickael Illes sa osam, te Vincent Vially sa šest pogodaka, dok su kod Creteila najefikasniji bili Hugo Descat sa osam, Quentin Minel sa šest i naš Dejan Malinović sa tri pogotka. Toromanović se nije upisao u listu strijelaca.

U dosta zanimljivoj utakmici Cesson-Rennes našeg Duška Čelica savladao je Toulouse (25:24), te je tako došao do druge pobjede u sezoni. Michele Skatar i Mathieu Lanfranchi sa po šest pogodaka su bili najefikasniji kod pobjedničke ekipe, dok se Čelica nije upisao u listu strijelaca. S druge strane, kod Toulousea su najučinkovitiji bili Jerome Fernandez sa sedam, te Miha Zvižej sa šest pogodaka.

Chambery naših Marka Panića i Edina Bašića stradao je na gostovanju kod Montpelliera (32:22). Montpellier su do pobjede vodili Dragan Gajić sa osam, te Diego Simonet i Jure Dolenc sa po pet pogodaka, dok su kod Chamberyja najefikasniji bili Damir Bičanić sa pet, te Remi Feutrier sa četiri pogotka. Bašić je dodao dva, dok se Panić nije upisao u listu strijelaca uz očajan šut iz igre 0/5.

U ostala tri susreta postignuti su sljedeći rezultati: Dunkerque - Nimes 27:25, Selestat - Istres 35:30, Tremblay - Nantes 23:24.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.