Amar Agić potpisuje za RK Jajce

Napušta RK Kakanj

Amar Agić potpisuje za RK Jajce

E. Škulj

Nakon što su RK Kakanj pojačali Zvekić i Sinanović, a ugovore produžili kapiten Denjo, najbolji strijelac Purić i golman Lilić uslijedili su i odlasci.

 Osamnaestogodišnji Selmin Zahirović je pojačao redove sarajevske Bosne, pivot Đuhera je također napustio RK Kakanj i uskoro će pronaći angažman, dok ugovor sa ekipom Kaknja neće produžiti ni lijevo krilo Amar Agić koji će u narednim danima potpisati za ekipu RK Jajce. 

''Želim da se zahvalim RK Kakanj na svemu što su mi pružili. Jedni su od rijetkih koji ispoštuju sve obaveze prema igraču. Iako sam bio pozvan da i ove godine u Premijer ligi branim njihove boje zbog privatnih razloga ostajem u RK Jajce u narednoj polusezoni. Hvala treneru zaimoviću, gospodinu Hadroviću i predsjedniku Bečirhodžiću na svemu što su uradili za mene i nadam se da će ekipa Kaknja imati zapažene rezultate u novoj sezoni u Premijer ligi BiH'', rekao je Amar Agić, jedan od najzaslužnijih igrača Kaknja za plasman u Premijer ligu BiH.

Odlazak krilnih igrača Zahirovića i Agića će sigurno predstavljati veliki hendikep za ekipu Kaknja, ali mnogo je vremena do početka sezone, pa će Uprava kluba na čelu sa predsjednikom Bečirhodžićem i trenerom Zaimovićem imati i više nego dovoljno vremena da nađe kvalitetne zamjene za ove igrače. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi