Argentina bolja od Rusije i ide u osminu finala

U direktnom okršaju

Argentina bolja od Rusije i ide u osminu finala

Rusi su igrali dobro, pokušavali, izgubili su tijesno od Poljske i Njemačke, imali su posljednju priliku protiv Argentine, ali nisu uspjeli. Posljednje slobodno mjesto u osmini finala popunila je Argentina, uz Brazil svakako najugodnije iznenađenje turnira. U meču odluke, Argentici su pobjedili Ruse 30:27.

Iako su imali problema sa isključenjima, pogotovo u prvom poluvremenu. Vrlo brzo su nakon 16 minuta igre ostali bez kapitena Sebastiana Simoneta koji je dobio direktan crveni karton zbog udaranja protivnika laktom u glavu. Predhodno su ostali sa dva čovjeka manje u kratkom periodu, ali ih očito ništa nije moglo slomiti. Rusi jesu držali priključak, uspjeli su doći i do izjednačenja, ali nisu imali priliku da eventualno prelome utakmicu.

U 47.minuti Argentina je opet na +2, Kuleshov proba sa time outom, ništa ne pomaže. Argentinci bježe na nedostižna četiri gola. Kada se utakmica lomila Matias Schulz upisuje važne odbrane i Fernandez golom za 29:26 odvodi Argentinu u osminu finala.

Federico Pizaro je vodio Argentinu (9/13), pratio ga je Diego Simonet (6/10). Rusi su bili poprilično ujednačeni. Shishakrev sedam golova, Ataman i Igropulo po pet ali uzalud. Rusi i dalje ostaju daleko od svjetskog vrha.

Njemačka je prije nokaut faze odradila lakši trening kontra Saudijske Arabije. Završilo je 36:19, a jedino zanimljivo na terenu bila je borba Sellina i Muschea ko će postići više golova. Duel je završio bez pobjednika, obojica su stala na 11 golova. Dobar je bio i Schmidt sa osam.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.