Arpad Šterbik zbog povrede koljena propušta SP?
Foto: epa.eu

Peh za Špance

Arpad Šterbik zbog povrede koljena propušta SP?

Španski selektor Manolo Cadenas morat će skratiti spisak putnika za Svjetsko prvenstvo koje počinje 15. januara u Kataru.

Ipak, povreda Arpada Šterbika, golmana makedonskog Vardara, zadala je nove glavobolje kormilaru španske rukometne reprezentacije.

"Šterbik ima problema koljena i zbog toga ne želi riskirati", rekao je Manolo Cadenas. 

Moguće zamjene za Šterbika su Pérez de Vargas i Manuel Sierra.

Šterbik propustio zbog povreda propustio i dva Evropska prvenstva u Srbiji i Dansko, a španski mediji su i dalje ostavili mogućnost da Cadenas ostavi Šterbika u sastavu i povede u Dohu, kako bi ovaj imao vremena da uspije prevazići problem sa povredom koljena.

Šterbik je u svojoj karijeri osvajao tri bronze i jedno zlato na Svjetskim prvenstvima, od čega je dvije bronze osvojio sa selekcijom Jugoslavije. Očito zlato sa Španijom osvojeno na domaćem tlu neće imati priliku da brani u Kataru.

Španija se nalazi u grupi A zajedno sa Katarom, Slovenijom, Bjelorusijom, Brazilom i Čileom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.