Australija otpada, Njemačka dobila pozivnicu za SP

Nijemci će ipak igrati u Kataru

Australija otpada, Njemačka dobila pozivnicu za SP

Rukometna reprezentacija Njemačke ipak će učestvovati na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2015. godine, odlučila je Međunarodna rukometna Federacija.

Njemačka je dobila specijalnu pozivnicu za Svjetsko prvenstvo i u Kataru će nastupiti umjesto Australije. Nepostojanje kontinentalne federacije u Okeaniji natjeralo je ljude u krovnoj kući svjetskog rukometa na potez koji se rijetko dešava i tako će Australija ostati bez učešća na Svjetskom prvenstvu.

Ova odluka o njemačkom dobijanju pozivnice na SP je pokrenula dosta komentara i sumnji kako u svijetu rukometa postoje povlaštene reprezentacije. Jedna od njih bi sigurno trebala biti i država sa najjačom rukometnom ligom na svijetu i ona će i nastupiti na prvenstvu dok je sa druge strane Australija na neobičan način ostala bez učešća.

Podsjetimo, na Svjetskom prvenstvu u Kataru, koje se igra početkom 2015. godine, po prvi put u historiji naći ne se i reprezentacija Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije