Avdalović:Potvrdili smo svoju kvalitetu
Rukometašice Katarine

Nakon osvojenog Kupa

Avdalović:Potvrdili smo svoju kvalitetu

M. Maksimović

Rukometašice Katarine su pobjednice Kupa BiH za ovu sezonu. Na završnom turniru koji se igrao dva dana u Mostaru, Katarina je prvo u 'finalu prije finala' savladala Borac 29:24, dan kasnije u finalu i Ljubuški 26:18.

U finalnom susretu Katarina se mučila prvo poluvrijeme, iako su protiv sebe imale ekipu koja je kvalitetom slabija od Borca.Međutim, polufinale je ostavilo traga, a gošče iz Ljubuškog su dugo držale utakmicu u egalu, cijelo prvo poluvrijeme.

Na otvaranju drugog dijela Katarina stiže do četiri gola prednosti, dok gošće iz Ljubuškog nisu uspjele postići gol punih deset minuta. U tom periodu se utakmica prelomila. Kada je Ćamila Mičijević postigla gol za 21:15 u 48. minuti, sve je bilo jasno. Domaće rukometašice su do kraja utakmice održale prednost i povećale za konačnih Katarina – Ljubuški 26:18.


''Ja sam i u najavi rekao da nismo bez šansi protiv Borca i u toj utakmici su naše igračice uložile maksimum napora, truda da izbore finale.To se odrazilo na našu igru u finalu, pogotovo u prvom poluvremenu.Znali smo da će se nešto slično dogoditi, razgovarali smo sa igračima, tražli smo od njih da ostanu hladnih glava, da isključe emocije jer smo ulaskom u finale ostvarili samo pola posla.Na poluvremenu finale utakmice smo se ''skupili'' igračice su skupile snagu podigle su nivo igre. Naš golman je odbranio par lopti, stvorili smo prednost od četiri gola i na kraju smo zasluženo slavili. Na ovaj način smo nadoknadili propušteno u prevenstvu gdje smo završili na petom mjestu i gdje smo dobrim dijelom podbacili.Sada su uzeli Kup, izborili smo nastup u Evropi, a da li ćemo igrati, predstavljati grad i državu to će najviše ovisiti o finansijskoj situaciji u klubu'' kaže trener rukometašica Katarine, Milenko Avdalović

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.