Babić: Hvala čelnicima kluba na ukazanom povjerenju

Hrvatski rukometni stručnjak novi je trener Gorenja

Babić: Hvala čelnicima kluba na ukazanom povjerenju

D. Vejo

Doskorašnji selektor rukometne reprezentacije Hrvatske Željko Babić od juna će voditi slovenačkog vicešampiona ekipu Gorenja iz Velenja. 

Na zvaničnom predstavljanju, iskusni stručnjak kazao je svoje planove sa novim timom.

"Imamo dva cilja. Jedan je titula, a drugi je razvoj igrača i potencijalnih reprezentativac. To su dva smjera našeg djelovanja. Smatram kako ćemo na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj imati dva reprezentativca. Hvala čelnicima kluba na ukazanom povjerenju. Nadam se da ću opravdati očekivanja", izjavio je Babić.

Uloga Babića u novoj sredini bit će da prekine višegodišnju dominaciju Celja Pivovarne Laško u Sloveniji.

Hrvatski stručnjak povratnik je u klupski rukomet, s obzirom da je isti napustio u proljeće 2015. godine kada je stigla ponuda iz HRS-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi