Najbolji strijelac nakon eliminacije Prištine

Bajramović: Ovo je veliki uspjeh za RK Čelik

D. Kurbegović

Rukometaši Čelika nakon 65 godina postojanja prvi puta učestvuju u Evropskim takmičenjima. Zahvaljujući sjajnim igrama proteklih sezona, klub je postao jedan od najboljih u našoj zemlji. 

Na osnovu rezultata iz prošle sezone Zeničani su se plasirali u Challenge Cup, gdje su voljom ždrijeba za protivnika dobili ekipu Prištine.

Dogovorom dvaju klubova, obje utakmice su se jučer i danas odigrale u zeničkoj Areni. Jučer su rukometaši Prištine slavili rezultatom 29:28, dok je danas Čelik uspio nadoknaditi gol zaostatka te pobjedom 23:21 trasirati put u narednu rundu takmičenja.

Najbolji strijelac Čelika u današnjoj utakmici bio je sjajni bek Edin Bajramović, koji je sa šest golova u napadu, te odličnom odbranom pomogao saigraćima da eliminišu ekipu Prištine.

Nakon utakmice za SportSport.ba dao je i svoj komentar utakmice.

"Jučerašnja i današnja utakmica bila je veoma teška kako za nas, tako i za ekipu Prištine. Jučer smo igrali dobro, imali smo prednost od pet golova, ali na kraju slijedom raznih okolnosti Priština je pobijedila sa jedan razlike. Danas smo održali sastanak, gdje smo obećali da ćemo dati i 200 posto da ostvarimo pobjedu u čemu smo na kraju i uspjeli. Zahvalio bi se publici, čestitao bi i protivniku na dobroj igri, te nam poželio sreću u narednoj rundi takmičenja", ističe Bajramović.

Prolazak u naredni krug takmičenja veliki je uspjeh za RK Čelik.

"Ovo je veliki uspjeh, jer prvi puta u 65 dugoj tradiciji kluba učestvujemo u Evropi, mislim da smo igrama u ove dvije utakmice pokazali da smo zasluženo prošli dalje i pokušat ćemo i u narednim utakmicama u ovom takmičenju dati svoj maksimum pa ćemo vidjeti šta će se desiti", kaže korpulentni Zeničanin.

U Premijer ligi se nada nastavku dobrih igara.

"U narednom kolu idemo u goste Derventi, koja je domaćinska ekipa. Naravno dat ćemo svoj maksimum i pokušat ćemo da ostvarimo pobjedu. Nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje, te da ćemo se vratiti u sami vrh, gdje nam je po kvaliteti sigurno i mjesto", kazao je za SportSport.ba Edin Bajramović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.