Bakir Buljugija se razišao sa Solarima

Bakir Buljugija se razišao sa Solarima

Priprepreme rukometaša Sloboda Solane počet će u srijedu, 29. jula, saopšteno je iz tuzlanskog premijerligaša. Okupljanje je najavljeno u dvorani Mejdan u 18 sati, dok će se treninzi narednih dana nastaviti na stadionu Tušanj.

Uoči početka priprema iskusni Bakir Buljugija (35), koji je u karijeri igrao za Sloboda Solanu, sarajevsku Bosnu, Slogu iz Doboja i živinički Konjuh, izjavio je da u narednoj sezoni neće nastupati za tuzlanski klub, jer se "njegova rukometna filozofija razlikuje od one koju primjenjuje stručni štab kluba iz Tuzle".

"Tačno je da smo se razišli s Buljugijom. On je u klub došao da pomogne i završi karijeru u klubu u kojem je i počeo. Primao je pristojan honorar, ali je pri tome ispoljavao samovolju, nametao svoj način rada i u nekim stvarima negativno je uticao na mlađe igrače. S njim smo obavili razgovor, ali je rekao da je prestar da bi se mijenjao i razišli smo se", izjavio je Osman Babović, član UO Sloboda Solane.

Još nije poznato da li će Buljugija nastaviti raditi kao jedan od trenera u Školi rukometa Solara.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

U odnosu na ekipu koja je nastupala u prošloj sezoni, po svemu sudeći neće biti ni braće Emira i Mirze Ferhatbegović, koji se još nisu očitovali da li će nastaviti ili okončati rukometnu karijeru.

"Mi smo ozbiljan klub i želimo imati igrače koji će igrati na svim utakmicama, a ne samo na domaćim", kaže Osman Babović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.