Balić: Pipe mi je mnogo pomogao i jako mi nedostaje

Tako kaže Balić, a šta misle "veliki" bh. stručnja

Balić: Pipe mi je mnogo pomogao i jako mi nedostaje

A. Beganović

Jedan od najboljih rukometaša svih vremena, Ivano Balić, u razgovoru za Net.hr osvrnuo se na rezultate hrvatske reprezentacijje od 2003. godine i spektakularne zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Portugalu.

Naime, Balić smatra da su Kauboji od te 2003. godine trebali napraviti mnogo više, iako su se sa brojnih velikih takmičenja vratili sa medaljama.

"Po meni, od 2003. godine do danas morali smo igrati u svakom polufinalu. Treba malo sreće da bi to bila ona najsjajnija, ali mislim da smo se sa svakog takmičenja trebali vratiti barem s medaljom", istakao je Balić za Net.hr.

Novinar portala Net.hr pitao je Balića koliko je hrvatska reprezentacija izgubila odlaskom nekadašnjeg trenera Bosne, Irfana Smajlagića.

"Izgubila je dosta, jer dok je Lino to temperamentno vodio, Irfan je to sve smirivao sa strane i uputio bi nas na neki sitni detalj koji možeš iskoristiti u napadu. Meni je osobno puno pomagao i moram priznati da mi dosta nedostaje", zakljkučio je Balić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.