Balić se oprostio, Kiel 20. put prvak Njemačke

Rukometna Bundesliga

Balić se oprostio, Kiel 20. put prvak Njemačke

A. Beganović

U posljednjem 36. kolu Bundeslige Kiel je na domaćem terenu savladao Lemgo (33:29), te je stigao do 20. naslova prvaka Njemačke.

Rukometaši Kiela su prvaci Njemačke. U posljednjem kolu su savladali Lemgo, te su sezonu okončali sa 65 bodova, dva više od drugoplasiranog Loewena, koji je u 36. kolu slavio na gostovanju kod Magdeburga (32:27).

Posljednje 36. kolo Bundeslige biće upamćeno i po tome što je svoj posljednji susret u karijeri odigrao jedan od najboljih svjetskih rukometaša svih vremena, Ivano Balić.

Njegov Wetzlar je na domaćem terenu savladao Goppingen (29:24), a  od Wetzlara se oprostio i nekadašnji bh. reprezentativac Adnan Harmandić, koji je u duelu sa Goppingenom postigao dva pogotka.

Pored Kiela u Ligi prvaka će u narednoj sezoni igrati Loewen i Flensburg, dok su društvo najboljih napustili Minden, Friesenheim, Erlanfen i Bietigheim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije