Balingen ispao iz Kupa Njemačke, dva gola Vražalića

Balingen ispao iz Kupa Njemačke, dva gola Vražalića

A. Beganović

U osmini finala njemačkog Kupa rukometaši Balingena, člije boje brani i naš reprezentativac Faruk Vražalić, pretrpjeli su poraz na gostovanju kod Leipziga (28:24).

Da je Kup dosta nepredvidivo takmičenje na svojoj koži su danas osjetili i rukometaši Balingena, koji su u osmini finala pretrpjeli poraz u duelu sa niželigašem Leipzigom.

Većim dijelom susreta Leipzig je bio u prednosti i na kraju je zasluženo slavio, a do pobjede su ga vodili Lukas Binder sa devet, te Philipp Weber sa sedam pogodaka. Kod Balingena su najefikasniji bili Alexandros Vasilakis sa 10, te Martin Strobel sa pet pogodaka, a naš Vražalić se dva puta u pisao u listu strijelaca.

Pored Leipziga plasman u četvrtfinale Kupa izborili su Gummersbach, Magdeburg, Flensburg, Kiel, Goppingen, Loewen i Fuchse Berlin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije