Barca i Veszprem pokazali snagu, velika pobjeda Zagreba

Barca i Veszprem pokazali snagu, velika pobjeda Zagreba

A. Beganović

Odigrani su prvi susreti osmine finala Lige prvaka za rukometaše, a klubovi u kojima nastupaju naši reprezentaativci (Szeged, Zagreb, Veszprem) ostvarili su pobjede.

Hrvatski prvak je na domaćem terenu sa 22:17 savladao favorizirani KIF Kolding, a prednost izabranika Veselina Vujovića mogla je biti i veća jer su u jednom trenutku imali višak od devet golova. Stepančić sa sedam, te Horvat sa četiri pogotka bili su najfikasniji kod Zagreba, dok je naš Duško Čelica dva puta pogodio mrežu Koldinga. Najefikasniji kod Koldinga sa šest pogodaka bio je Jacobsen.

Veszprem, našeg Mirsada Terzića, sa ubjedljivih 31:23 je slavio na gostovanju kod La Rioje, pa je na taj način već osigurao nastup u četvrtfinalu. Ilić i Sulić sa po devet pogodaka su bili najefikasniji kod Veszprema, dok se Terzić jednom upisao u listu strijelaca. Kod La Rioje su najefikasniji bili Perez sa šest, te Stenmalm sa četiri pogotka.

Do velike pobjede stigao je Szeged, čije boje brani naš Vladimir Vranješ, koji je na gostovanju savladao Loewen (34:30). Parondo sa devet, te Bombac sa pet pogodaka su predvodili mađarssku ekipu, dok je Gensheimer sa osam pogoddaka bio najefikasniji kod Loewena.

U velikom njemačkom okršaju Kiel je na gostovanju sa ubjedljivih 30:21 savladao Flensburg. Ekberg i Vujin sa po sedam pogodaka su bili najefikasniji kod Kiela, dok su Eggert sa pet, te Nenadić sa četiri pogotka bili najučinkovitiji kod Flensburga.

Poljsko Kielce je slavilo na gostovanju kod Montpelliera (29:25), Barcelona je očitala lekciju Aalborgu (31:11), PSG je u francuskom obračunu na gostovanju savladao Dunkerque (23:21), dok je Wisla nadigrala Vardar (32:26).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti