Barcelona slavila u Areni

Liga prvaka

Barcelona slavila u Areni

E. Škorić

Večeras su odigrane četiri utakmice rukometnte EHF Lige prvaka. Najzanimljivije je bilo u Zagrebu, gdje je Barcelona tijesno savladala Zagreb, tako hrvatskom prvaku nanesivši prvi poraz.

Zagrepčani su tokom prvog poluvremena imali uglavnom rezultatsku prednost, pa se i na odmor otišli s 14:13 u korist domaćih. Barcelona je u nastavku preuzela incijativu, povela i do kraja sačuvala prednost. Posljednji put je Zagreb izjednačio kod 24:24.

U grupi A, u kojoj, istina dosta loše, nastupa i naš prvak RK Bosna, odigrana je još jedna utakmica.Francuski Chambery je s 33:29 bio bolji od švicarskog Kadettena Schauffhausena.

Mađarski Veszprem jes 24:22 savladao Čehovske Medvjede u grupi B. Tri gola za Veszprem postigao je naš reprezentativac Mirsad Terzić.

U grupi D, Ademar Leon je remizirao s Kielom (28:28).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.