Barcelona stradala u Njemačkoj, Kiel sa plus pet na revanš

Aktuelni evropski prvak pred ispadanjem

Barcelona stradala u Njemačkoj, Kiel sa plus pet na revanš

A. Beganović

Odigran je posljednji susret četvvrtfinala Lige prvaka za rukometaše u kojem je Kiel nadigrao Barcelonu (29:24).

Iako je u ovaj susret španski prvak ušao kao apsolutni favorit, na terenu tu ulogu nije opravdao, a Kiel je stekao značajnu prednost pred revanš susret u Španiji.

Nakon prvih 30 minuta domaći su imali prednost od četiri gola (16:12), da bi u drugom ponajviše zahvaljujući sjajnoj igri u odbrani u par navrata imali i plus šest, a na kraju je njemačka ekipa slavila sa pet razlike.

Najefikasniji u redovima Kiela bili su Klein da devet pogodaka, te Duvnjak i Canellas sa po pet, dok je kod aktuelnog evropskog prvaka najučinkovitiji bio Lazarov sa šest pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi