Barceloni najveće šanse, ali i ostali imaju svoje adute

Final Four Lige prvaka

Barceloni najveće šanse, ali i ostali imaju svoje adute

Barcelona, Kiel, Flensburg i Veszprém. To su četiri ekipe koje su se našle na završnom Final Four turnir rukometne Lige prvaka za ovu sezonu.

Prvo polufinale nam donosi duel Kiela i Veszpréma Mirsada Terzića, što je u stvari repriza prošlogodišnjeg četvrtfinalnog dvoboja u kojem je Kiel nakon dosta uzbuđenja slavio prolaz dalje. Ali od tada do danas su se neke stvari promijenile, prije svega po pitanju igračkog kadra, jer trostruki prvak Evrope nema Omeyera, Ilića, Ahlma i Narcissea.

Možda se to nije osjetilo Metalurga, ali protiv Veszpréma bi moglo. Ipak, Kiel ima taj jaki pobjednički karakter, naslov prvaka je osigurao na gol razliku i na krilimajoš jedne titule u bogatoj riznici, dolaze na završni turnir. Dva važna igrača Jicha i Aron Palmarsson su imali vremena da se malo odmore, obojicu muče povrede zgloba odnosno koljena. Noka Serdarušić, veliko trenersko ime je možemo slobodno napisati stvorio Kiel koji je igrao strahovito brzi rukomet, neke velike ekipe su uspjele to prihvatiti s vremenom, Mađarske ipak nisu.

Veszprém ima jaku odbranu u kojoj veliki teret podnose upravo naš Terzić, pa Renato Sulić, László Nagy (sva trojica preko 100 kilograma), iskusni Ilić, Chema Rodriguez, mahom sve iskusni igrači.
Ostaje pitanje koliko je i da li je uopšte Terzić spreman za današnju utakmicu zbog povrede ruke. 

Trener Kiel Alfred Gislason kaže:
" Bit će jako teško, nismo favoriti, Mađari su prednosti jer su se duže mogli odmarati".  Ortgega sa druge strane šalje poruke "  Znamo da protivnik može igrati vrlo brzo i efikasno u napadu. Promijenili su okosnicu od prošle sezone. Međutim, ponovno su ovdje, među četiri najbolje ekipe i to dovoljno govori o njima. Čeka nas nova velika utakmica".

U drugom polufinalu imamo Barcelonu sa Šarićem, Šterbikom, Victorom Tomasom, Garijom, Lazaorvim, Karabatićem. Za većinu ekipa koja bi morala ove godine uzeti naslov, ali protiv Rhein-Neckar Löwena se vidjelo kako ne ide baš sve glatko. Sada opet kontra sebe Katalonci imaju njemačku ekipu, ali sada u jednoj utakmici, u Njemačkoj. Barcelona se provukla na završni turnir baš kao i Flensburg. Ljubo Vranješ je posložio ekipu sa puno " sjevernjaka" prije svega Danaca, koja je poprilično dobro funkcionisala. To su dokazali u domaćem prvenstvu gdje su završili na trećem mjestu. Od sve četiri ekipe koje imamo na Final Fouru, Flensburg ima najmanje velikih zvijezda, ali to ne znači da će Barceloni biti lako.

" Barcelona je glavni favorit naslov baš kao što je bila i prošle godine. Mi smo outsideri, nemamo toliko velika očekivanja i nitko ne očekuje čuda od naše ekipe. I ta uloga nam se sviđa. U usporedbi s drugim mi smo mali klub i zbog toga smo ponosni na ono što smo napravili do sada. U polufinalu igramo jednu utakmicu, sve je moguće " ukratko je najavio polufinale Vranješ. Kiro Lazarov je kao igrač prošao puno toga, dva puta je već do sada bio na Final Four i niti jednog trenutka neće podcijeniti Flensburg.

" Flensburg svoju kvalitetu potvrđuje posljednjih sezona, trener Vranješ radi veliki posao sa ovom ekipom. Igramo protiv ekipe koja ima odlične šutere, jednu utakmicu u Njemačkoj. Može biti jako teško. za trofej moramo biti savršeni dva dana " kaže Lazarov.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.