Barci derbi, dva gola Burića u pobjedi Nantesa

Liga prvaka

Barci derbi, dva gola Burića u pobjedi Nantesa

A. Beganović

U jednom od derbija 5. kola Lige prvaka za rukometaše Barcelona je pred svojim navijačima savladala Veszprem (26:23) čije boje brani i naš reprezentativac Mirsad Terzić.

Nakon pet odigranih kola u grupi A Barcelona ne zna za poraz. U današnjem derbiju rukometaši španske ekipe su nadigrali Veszprem, te su se učvrstili na čelu tabeele grupe A.

Do pobjede su Barceloni vodili Jallouz sa sedam, te Lazarov i Tomas sa po čest pogodaka, dok su Gajić sa pet, te Nilsson sa četiri pogotka bili najefikasniji kod Veszprema.

Do pobjede s kojom je ostao na čelu tabele grupe D stigao je Nantes čije boje brani bh. reprezentativac Senjamin Burić. Francuska ekipa slavila je na gostovanju kod Dinamo Bukurešta (27:26). Derot sa sedam, te Romeu i Delecroix sa po četiri pogotka su bili najefikasniji kod Nantesa, a naš Burić je postigao dva pogotka. Kod Dinama su najefikasniji bili Asoltanei sa šest, te Sandru sa pet pogodaka.

Prvu pobjedu u Ligi prvaka danas je ostvario i Zagreb i to nakon što je ostvaku na mjesto šefa struke podnio Veselin Vujović.

Zagreb je na domaće terenu savladao makedonskog prvaka, Vardar, rezultatom 28:27. Makedonci su mnogo bolje otvorili susret i nakon prvih 30 minuta imnali su prednost od pet pogodaka (17:12), no u drugom dijelu su domaći zaigrali mnogo bolje, te su uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist. Marković sa šest, te Mandalinić sa pet pogodaka su bili najefikasniji kod Zagreba, a Dujshebaev sa pet, te Ćupić i Dibirov sa po četiri pogotka su bili najefikasniji kod Zagreba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi