Bašić novi trener RK Bosna, cilj titula prvaka BiH

Bašić novi trener RK Bosna, cilj titula prvaka BiH

O. Lekić

Adem Bašić novi je trener Rukometnog kluba Bosna, saopštili su danas iz redova višestrukoeg bosanskohercegovačkog prvaka.

Bašić je u prethodnoj sezoni sa klupe vodio ekipu Igmana, a po potpisu ugovora sa sarajevskom Bosnom je izjavio:

"Zahvaljujem se upravi RK Bosna Sarajevo na pruženoj prilici da treniram najtrofejniji rukometni klub u našoj zemlji. Svojim učešćem i radom želim doprinijeti ideji da Bosna već u nadolazećoj sezoni igra glavnu ulogu u bh. rukometu i da se bori za sami vrh prvenstvene tabele. Moj zadatak kao trenera jeste da ustrojim ekipu na način da svi rade na tom cilju, bez izuzetka. To svakako podrazumijeva entuzijazam, naporan rad i neprestanu borbu za boje kluba, a mislim da, nakon svih pozitivnih stvari koje su se dešavale u klubu u posljednje vrijeme, naš cilj neće biti neostvariv."

 

Adnan Branković, član Upravnog odbora RK Bosna Sarajevo je poželio dobrodošlicu novom treneru kluba:

"Kao novom članu uprave, izuzetna mi je čast što imam priliku da doprinesem razvoju kluba i vraćanju stare slave na koju Bosna ima pravo, kroz svoje višedecenijsko postojanje, djelovanje i uspjehe. Danas mi je pripala još jedna čast, ispred Uprave kluba, da pozdravim i predstavim našeg novog šefa stručnog štaba, gospodina Bašića, koji je svojim dosadašnjim radom pokazao spremnost i visoke kapacitete, koji su Rukometnom klubu Bosna apsolutno potrebni i koji se savršeno uklapaju u viziju koja se zove "Šampionska Bosna". Želim mu puno sreće u angažmanu u klubu i još jednom, ispred Uprave, želim istinski da naglasim da gospodin Bašić, igrački kadar i Uprava imaju sinergiju i već na samom početku dijele jasan cilj, a to je šamionska titula."

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije