Bašić s osam golova izbacio 'Lisice' iz EHF kupa

Dva gola Panića

Bašić s osam golova izbacio 'Lisice' iz EHF kupa

Dž. Mrakić

Fuchse Berlin, prošlogodišnji osvajač EHF kupa, eliminisan je u trećem kolu kvalifikacija istog takmičenja od francuske ekipe Chamberyja.

Nakon što je prvi susret u Berlinu, koji je završen rezultatom 31:31, ostavio nadu i jednima i drugima za prolazak dalje, Chambery je na domaćem terenu ostvario pobjedu od četiri gola razlike (34:30), a jedan od najzaslužnijih za ovaj rezultat jeste bh. internacionalac Edin Bašić. 

Jedan od najboljih strijelaca francuske lige postigao je osam golova na susretu, a u paru sa standardno dobrim N'Guessanom postigao je skoro polovinu golova svoje ekipe (16).

Pored Bašića, na ovom susretu nastupili su i dva bh. internacionalca koji nose reprezentativni dres. Marko Panić u pobjedi Chamberyja postigao je dva gola, dok je s druge strane Faruk Vražalić u dresu „Lisica“ ostao bez učinka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.