Desno krilo RK Vogošća i reprezentacije BiH

Bečić: Konkurenti za titulu su Borac i Izviđač

D. Kurbegović

Rukometaši Vogošće danas su u zeničkoj Areni lagano savladali Čelik rezultatom 26:35, te tako upisali 16 pobjedu u prvenstvu i ostali u igri za prvo mjesto zajedno s ekipom Izviđača.

Jedan od najboljih pojedinaca na današnjoj utakmici bio je 22-godišnji Anes Bečić. Desno krilo Vogošće i rođeni Zeničanin postigao je četiri gola i dao ogroman doprinos svojoj ekipi u još jednoj pobjedi.

Nakon utakmice ovaj talentovani rukometaš govorio je za SportSport.ba o pobjedi nad bivšim klubom, ciljevima do kraja sezone, te reprezentaciji BiH.

"Mislili smo stvarno da će nas biti teška utakmica, možda prvih 15-tak minuta Čelik je pružao otpor, ali mislim da smo mi na našu spremnost i trčanje dobili ovu utakmicu s ovom razlikom na kraju. Ambicije kluba do kraja sezone su da budemo među tri ekipe, da igramo tu završnicu u kojoj će učestvovati četiri ekipe. U doigravanju je sve moguće, a mislim da nam je glavni konkurent ove sezone za titulu ekipa Borca iz Banja Luke, naravno ne smijemo zaboraviti ni ekipu Izviđača", ističe Bečić.

Igrao je ponovo u svome gradu protiv svog bivšeg kluba.

"Nije mi ovo prvi put da igram protiv Čelika, ali naravno svaki put postoje emocije pored ovako dobre publike. Veže me dosta lijepih stvari za Zenicu, ja sam dijete Čelika i svaki put igranje protiv matičnog kluba je nešto posebno i čovjek ne može da ostane ravnodušan", kaže Bečić.

Kao član reprezentacije BiH nada se dobrim utakmicama u baražu protiv Švedske.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Mislim da je Švedska jača ekipa od Islanda s kojima smo igrali onda u baražu za Svjetsko prvenstvo. Mislim da je naša prednost što će biti dosta naših navijača,oni su sigurno favoriti, ali nadam se da uz pomoć navijača možemo da prođemo na još jedno veliko takmičenje", kazao je za SportSport.ba Anes Bečić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije