Begovac novi trener RK Čelik

Škrbić ostaje predsjednik

Begovac novi trener RK Čelik

O. Lekić

Posljednjih dana u Rukometnom klubu ,,Čelik'' daleko od očiju javnosti odvijalo se niz važnih aktivnosti na daljoj konsolidaciji ovog kluba. 

Osnovni cilj je bio zadržati postojeći igrački kadar, riješiti pitanje trenera i obezbijediti jačanje Upravnog odbora kluba.

Rezultat tih aktivnosti je da gotovo svi igrači Čelika ostaju na okupu i u drugom dijelu prvenstva, da Pane Škrbić do daljnjeg ostaje predsjednik kluba i da je novi trener legenda zeničkog rukometa Mehmed Meha Begovac, koji ima 25 nastupa za BiH reprezentaciju, te 13 nastupa za repezentacije bivše Jugoslavije.

Igrao je rukomet u Austriji, Švajcarskog i Švedskoj, a izmedju ostalog pola godine i za švajcarski Thun, koji je naredni protivnik ,,Čelika''  u EHF Čelendžer kupu. 

Meha Begovac je imenovan za Šefa stručnog štaba ,,Čelika'', trener je prof. Seldin Rizvanović, a član Strčnog štaba je i igrač Aldin Begagić

"Na molbu bukvalno svih igrača, te nakon razgovora sa gradonačelnikom Zenice Husejinom Smajlovićem odlučio sam da za sada ,,zamrznem'' moju odluku o ostavici. Naime, igrači su svoj ostank u ,,Čeliku'' uslovili mojim ostankom u klubu, pa sam odlučio da zajedno nastavimo borbu na tri osnovna sportska cilja: plasman u ,,Ligu 4'' u prvenstvu, nastavak borbe u Kupu, gdje smo lani u finalu igrali sa  banjalučkim Borcem, te da obezbijedimo dostojan nastvak takmičenja u osmini  finala EHF Čeledžer kupa protiv švajcarskog prvaka Walker Thun", kaže Pane Škrbić, te dodao:

"Što se novih igrača, iako smo imali želju da dovedemo jedno-dva beka i golmana ali nismo u tome uspjeli. Vratili smo našeg mladog golmana koji je u protekloj polusezoni bio na posudbi  u Tešnju (Ajdin Tufekčić), a iz Kakanja nam se vratio naš srednji bek  Adnan Begagić".

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Također, mladi bek Derviš Birdahić koji je u protekloj polusezoni igrao za RK ,,Čelik'' kao posuđeni igrač sarajevske Bosne sada se vratio u svoj matični klub, a krilo Elder Mehić se vratio u Krivaju iz Zavidovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi