Benjamin Burić od ljeta u Bundesligi

Potpisao dvogodišnji ugovor sa Wetzlarom

Benjamin Burić od ljeta u Bundesligi

A. Beganović

Golman rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i slovenačkog Gorenja, Benjam Burić, od naredne sezone nastupat će u Bundesligi.

Benjamin Burić je potpisao dvogodišnji ugovor sa Wetzlarom čije boje je svojevremeno branio Adnan Harmandić. Burić u njemački klub dolazi iz Gorenja i to na ljeto naredne godine kao slobodan igrač.

"Presretan sam što sam potpisao ugovor sa Wetzlarom i što ću nastupati u Bundesligi. To je uvijek bio moj san. Dolazak u Wetzlar je važan korak u mojoj karijeri i ponosam sam što ću nositi dres ovog kluba", izjavio je Burić nakon potpisivanja ugovora.

"S velikim nestrpljenjem očekujem da zaigram pred fantastičnim navijačima Wetzlara. Radujem se saradnji sa stručnim štabom i novim saigračima", dodao je bosanskohercegovački golman.

Podsjetimo, Burić je karijeru poočeo u Maglaju, a nastupao je još za Izviđač i Borac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.