Bez Barcelone na završnom turniru u Kolnu

Kiel i Veszprem u polufinalu

Bez Barcelone na završnom turniru u Kolnu

A. Beganović

Nakon Kielcea plasman na završni turnir Lige prvaka za rukometaše osigurali su Veszprem našeg Mirsada Terzića i Kiel.

Rukometaši mađarskog prvaka su u revanš susretu četvrtfinala na domaćem terenu remizirali sa Vardarom (30:30), no zahvaljujući pobjedi u Skoplju (29:26) plasirali su se u polufinale.

Ilić sa devet, te Nagy sa sedam pogodaka bili su najefikasniji kod Veszprema, dok se naš Terzić nije upisao u listu strijelaca, a susret je završio sa dva isključenja. S druge strane kod Vardara su najučinkovitiji bili Cindrić sa pet, te Dujshebaev i Shishkarev sa po četiri pogotka.

Sjajan susret odigrali su Barcelona i Kiel, a španski klub, iako je u ovoj dvomeč ušao kao favorit, ostao je kratkih rukava. Pet razlike iz prve utakmice Kiel je uspio sačuvati iako je u samoj završnici Barcelona imala plus pet. No, rukometaši njemačkog kluba predvođeni sjajnim golmanom Landinom, bili su bolji u finišu i na kraju su se i pored poraza (33:30) zasluženo plasirali u polufinale.

Entrerrios sa šest, te Jallouz, Lazarov i Sigurdsson sa po pet pogodaka su bili najefikasniji kod Barcelone, dok su Canellas i Vujin sa po šest pogodaka bili najefikasniji kod Kiela.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi