Bez Srbije na Svjetskom prvenstvu u Bosni i Hercegovini

Svjetsko rukometno prvenstvo za igrače do 21 godine

Bez Srbije na Svjetskom prvenstvu u Bosni i Hercegovini

A. Beganović

Bosna i Hercegovina će u ovoj godini biti domaćin Svjetskog rukometnog prvenstva za igrače do 21 godine, a poznato je svih 12 evropskih selekcija koje će učestvovati na SP.

Osim Bosne i Hercegovine, Španije i Hrvatske, još devet evropskih reprezentacija je kroz kvalifikacije izborilo nastup na smotri najboljih svjetskih selekcija.

U protekla tri dana su održane kvalifikacije u sedam grupa, s tim što su iz Grupe 1 i 2 plasman na Svjetsko prvenstvo izborile po dvije prvoplasirane reprezentatcije, dok su se iz ostalih pet samo najbolji kvalifikovali na SP.

Iz kvalifikacione grupe 1 plasman na Svjetsko prvenstvo izborili su Slovenija i Holandija, iz grupe 2 Švedska i Mađarska, iz grupe 3 Danska, koja je u odlučujućem susretu savladala Srbiju, iz grupe 4 Njemačka, iz grupe 5 Francuska, iz grupe 6 Švicarska, te iz grupe 7 Rusija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti