Bh. juniori vodili, pa izgubili protiv Makedonije

Drugi poraz na turniru u Bugojnu

Bh. juniori vodili, pa izgubili protiv Makedonije

S. Mlaćo

U svom trećem susretu na V.Međunarodnom turniru "Rukomet je moja budućnost" juniori Bosne i Hercegovine upisali su poraz od odgovarajuće selekcije Makedonije 33:29.

Bio je ovo drugi poraz naše reprezentacije na turniru u Bugojnu, a na samom startu viđen je veoma ujednačen meč. Nedugo nakon toga naši momci odlaze na prednost 7:4, a dvije minute prije kraja prvog poluvremena bilo je 19:15 u našu korist. Ipak, Makedonci se vraćaju sa dva pogotka i u pravom smislu iskorištavaju isključenja naša dva igrača.

Isti tempom Makedonija kreće i u drugom poluvremenu, a na semaforu je u 35. minuti pisalo 21:19 za našeg rivala.

Makedonci od tada sjajno čuvaju stečenu prednost, a naši momci se i pored veoma dobre igre ne uspjevaju vratiti u rezultatski egal.

Sjajan je na golu Makedonije bio Tihomir Hrstić koji je prosto zaključao svoj gol i bio potpuno nesavladiv. Na kraju pobjeda Makedonije 33:19.

Kod pobjedničke momčadi istakao se sa 12 pogodaka Dimitar Dimitrioski, dok je u redovima naše reprezentacije Eldar Starčević postigao jedan pogodak manje.

Turnir "Rukomet je moja budućnost"

BiH - Makedonija 29:33 (19:17)

BiH: Grgić 6, Kreso 5, Hamzić 2, Buljina 3, Sivić 1, Starčević 11, Pašalić 1.

Makedonija: Vasilievski 1, I.Dimitroski 2, Kukuloski 5, D. Dimitrioski 12, Krsteski 7, Jagurinoski 1, Gjoveski 3, Arsenovski 2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi