Bh. kadeti pružili dobar otpor Francuskoj

Mladi rukometaši nisu razočarali

Bh. kadeti pružili dobar otpor Francuskoj

A. Beganović

Kadetska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u drugom susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo pretpjela je poraz u duelu sa Francuskom (36:31), koja je u 1. kolu bila bolja od Danske.

Nakon što su jučer savladali Bugarsku, izabranici Jasmina Mrkonje su danas izgubili od Francuske, tako da će sutrašnji izravni duel sa Danskom odlučivati o putniku na Evropsko prvenstvo.

Mladi francuski rukometaši su mnogo bolje otvorili današnji susret i već nakon 11 minuta imali su prednost od šest goloa (10:4). Međutim, bh. kadeti se bude i serijom od 4:0 dolaze na zaostatak od dva gola. Do kraja prvog poluvremena uglavnom se igralo gol za gol, da bi se na odmor otišlo pri rezultatu 19:17 za Francusku.

Drugo poluvrijeme izabranici Jasmina Mrkonje otvaraju serijom 2:0, tako da je u 33. minuti rezultat glasio 19:19.

Nakon toga Francuzi ubacuju u brzinu više i sredinom drugog dijela dolaze do prednosti od šest golova (30:24). Međutim, naši mladi rukometaši se ne predaju i serijom 4:0 ponovo hvataju priključak.

U samoj završnici susreta do izražaja dolazi iskustvo mladih rukometaša iz Francuske, koji su na kraju slavili sa 36:31.

Najefikasniji u redovima naše reprezentacije bili su Matej Hrstić, koji je postigao 11 golova iz 28 pokušaja, te Vladan Lončar koji je osam puta savladao francuskog golmana iz 21 pokušaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.