Bh. kadeti remizirali i protiv slabašne Austrije

Turnir u Bugojnu

Bh. kadeti remizirali i protiv slabašne Austrije

S. Mlaćo

Drugog dana Međunarodnog turnira “Rukomet je moja budućnost“ koji se odigrava u Bugojnu, naša kadetska reprezentacija odigrala je svoj drugi današnji susret. 

Nakon što smo jutros remizirali sa Srbijom (34:34), naša reprezentacije je večeras upisala drugi remi na turniru, ovaj put u duelu sa Austrijom 29:29 (16:12).

Našim momcima pripalo je prvo poluvrijeme (16:12), kao i veći dio drugog poluvremena. Ipak, uz dosta tehničkih grešaka, Austrijanci uspjevaju stići do jednog boda te zaustavljaju naše momke ka otvorenom putu u polufinale.

Kod naše reprezentacije u ovom susretu istakao se trojac Hamzić, Tulendić i Haseljić koji su postigli po pet golova, dok je kod Austrijanaca nezaustavljiv bio Wurst Konrad sa deset golova.

Bh. kadeti su grupnu fazu završili na trećem mjestu iza Slovenije i Srbije, a sutra će u 10 sati odmjeriti snage sa posljednjeplasiranom ekipom grupe „B“ reprezentacijom Katara. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi