Bh. kadeti u infarkt završnici remizirali sa Srbijom

Bh. kadeti u infarkt završnici remizirali sa Srbijom

Piše: S. Mlaćo Powered by:
Drugog dana međunarodnog turnira “Rukomet je moja budućnost“ koji se odigrava u Bugojnu kadetska reprezentacija naše zemlje remizirala je vršnjacima iz Srbije 34:34 (19:15) u pravoj infarkt završnici.

Bh. kadeti vodili su cijelo prvo poluvrijeme, a na pauzu su otišli pri vodstvu 19:15. Kao i jučer u porazu od Slovenaca, kobno je bilo drugo poluvrijeme, kada smo neshatljivo pali te protivniku dozvolili da već za deset minuta drugog dijela igre istopi prednost stečenu u prvom dijelu.

Posljednih desetak minuto donijelo je dosta uzbuđenja, a naši momci dvije mintue pri kraja imal si gol prednosti i napad. Pokušaj Adnana Sivića odbranio je golman Srbije Todor Jandrić, a njegovi saigrači u napadu su brzo realizirali te završeno podjelom bodova.

U redovima naše reprezentacije briljirao je Adnan Sivić sa 10 golova, a Mislav Grgić je dodao sedam. Kod Srbije Luka Milutinović se zaustavio na deset pogodaka, dok su Srđan Mijatović, Nikola Ivanović i Luka Stojanović dodali po šest pogodaka.

Danas će naši momci u 17:30 odmjeriti snage sa Austrijom, a  za prolaz u polufinale potrebna nam je visoka pobjeda uz to da nam se poklope i neki  od rezultata drugih utakmica.