Bh. kadetkinje u grupi sa Norveškom, Slovačkom i Grčkom

Mlade bh. rukometašice u kvalifikacijama za EP

Bh. kadetkinje u grupi sa Norveškom, Slovačkom i Grčkom

A. Beganović

U sjedištu Evropske rukometne federacije danas je obavljeno žrijebanje kvalifikacionih grupa za Evropsko kadetsko prvenstvo, a u bubnju se našle i naše mlade rukometašice.

Nakon mnogo vremena u Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine i pored ne tako sjajne finansijske situacije odlučili su pažnju posvetiti mladim ženskim selekcijama, pa su tako najbolje bh. kadetkinje (U-17) prijavljene u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje se igra 2013. godine.

Kako se naše kadetkinje dugo godina nisu takmičile tako su se našle u četvrtom šeširu, što će im svakako otežati posao u kvalifikacijama, no u ovom trenutku je najbitnije to što su iz RSBiH odlučili pružiti podršku i mladim rukometašicama.

No, može se reći da su imale sreće jer voljom žrijeba su svrstane u grupu 7 u kojoj se pored bh. mladih rukometašica nalaze Norveška, Slovačka i Grčka.

Kvalifikacioni turniri se igraju od 22. do 24. marta naredne godine, a po dvije prvoplasirane ekipe plasirat će se na Evropsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.