Bh. rukometaši odigrat će pet pripremnih mečeva

Početkom godine putuju u Makedoniju

Bh. rukometaši odigrat će pet pripremnih mečeva

E. Čaušević

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine početkom 2017. godine igra pet pripremnih utakmica.

Naša selekcija 2. januara putuje u Skoplje gdje će odigrati tri pripremne utakmice protiv reprezentacije Makedonije. Dvije utakmice između BiH i Makedonije bit će zatvorenog tipa.

Nakon ovih provjera izabranici Bilala Šumana 7. januara putuju za Beograd gdje će odigrati još dvije pripremne utakmice. Protivnici naše reprezentacije bit će Saudijska Arabija i Bahrein. Poslije ovih pripremnih utakmica bh. ekspedicija vraća se u Sarajevo gdje će odraditi još sedam dana priprema.

"Imamo dosta vremena na raspolaganju. Pored treninga i analiza, imat ćemo pet kvalitetnih provjera. Vidjet ćemo i neke nove igrače na djelu, šansu će dobiti i oni koji u minulim utakmicama nisu imali neku minutažu. Radit ćemo mnogo toga, a sve s ciljem da što bolje i spremnije dočekamo naredne kvalifikacione susrete protiv Finske, u maju iduće godine. Nećemo samo na ovome stati, jer ćemo se još jednom okupiti u aprilu, što će biti generalna priprema za ta dva duela, koja nam mnogo znače", rekao je Šuman.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi