Bh. rukometaši poraženi od Makedonije
Foto: gol.mk

Mini pripreme u Makedoniji

Bh. rukometaši poraženi od Makedonije

E. Škorić

Rukometaši Bosne i Hercegovine odigrali su večeras prvu od tri prijateljske utakmice protiv Makedonije, te su poraženi rezultatom 28:24.

U sklopu mini priprema bh. rukometaši će odigrati još dva meča s Makedoncima, a selektor Bilal Šuman planirano je dao šansu i novim igračima i onima koji su imali manju minutažu.

Domaćin je bolje ušao u meč i odmah stekao dobru prednost, a na poluvremenu smo imali pet golova zaostatka (16:11).

Iako nastavak donosi bolju igru naših momaka, poraz je bio neminovan, ali ovakve utakmice ipak su tu da selektoru Šumanu daju odgovore na neka pitanja, te da se napravi dobra selekcija.

Cilj ovog okupljanja, kao i narednog koje će se organizovati u maju, jeste da se što bolje igrači spreme za dvije utakmice kvalifikacija za EP u Hrvatskoj. Dvostruki protivnik našoj selekciji bit će Finska.

Manaskov je postigao osam golova u timu Makedonije, Kiril Lazarov i Sotilov po pet golova, dok je na drugoj strani u našem timu Vegar bio najbolji sa četiri gola. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi