Bh. rukometaši protiv Estonije otvaraju kvalifikacije
Foto: EPA

Danas meč u Skenderiji

Bh. rukometaši protiv Estonije otvaraju kvalifikacije

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u 20:00 sati će započeti kvalifikacije za plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. godine održati u Danskoj i Njemačkoj.

Na otvaranju kvalifikacija selekcija koju vodi Bilal Šuman će se sastati sa Estonijom. Iako su u bh. prijestolnicu Estonci stigli s dvojicom najboljih rukometaša, tačnije Maitom Patrailom i Denerom Jaanimaaom, u našem taboru ne nedostaje optimizma i svi su složni da možemo ostvariti trijumf.

"Svjesni smo da nas očekuje teška utakmica, ali želimo ostvariti naš cilj, odnosno ostvariti pobjedu i okrenuti se narednim utakmicama. Nadamo se velikoj podršci sa tribina i javnosti u nastojanju da uspješno otvorimo kvalifikacije", kazao je selektor bh. rukometaša Bilal Šuman. 

Za predstojeće dvije utakmice protiv Estonije na Šumanovom spisku se nalazi 28 igrača: Benjamin Burić, Denis Serdarević, Damir Efendić, Tomislav Nuić, Alen Ovčina; Faruk Vražalić, Muhamed Zulfić, Srđan Predragović; Igor Mandić, Mirsad Terzić, Nikola Prce, Marin Vegar, Faruk Halilbegović, Vladan Lončar, Tarik Vranac; Adnan Harmandić, Goran Daničić, Benjamin Čičkušić, Ivan Karačić, Josip Perić, Mario Pavlak; Marko Panić, Dejan Malinović, Kosta Savić, Ibrahim Haseljić; Muhamed Toromanović, Vladimir Vranješ i Senjamin Burić.

Naš nacionalni tim se nalazi u grupi "6" kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Osim Estonije u našoj grupi nalazi se još Švicarska, s kojom ćemo dvomeč odigrati sredinom januara i to će vjerovatno biti ključne utakmice u borbi za plasman u junski baraž.

Podsjetimo, meč u Skenderiji počinje u 20:00 sati. Cijene ulaznica za ovu utakmicu iznose 7 KM za tribine i 10 KM za parter. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti