Bh. rukometaši saznali protivnike u kvalifikacijama za SP

SP se 2019. godine igra u Danskoj i Njemačkoj

Bh. rukometaši saznali protivnike u kvalifikacijama za SP

E. Čaušević

U Beču je danas održan žrijeb kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u rukometu koje će se igrati u Njemačkoj i Danskoj.

U ovom žrijebu bila je i reprezentacija Bosne i Hercegovine koja će igrati u Grupi 6, a protivnici izabranika Bilala Šumana bit će Švicarska i Estonija. Naša selekcija je bila nosioc u ovom žrijebu zajedno sa Litvanijom, Rumunijom, Rusijom, Portugalom i Holandijom.

Utakmice kvalifikacija će se igrati u šest rundi, te će biti pet grupa sa četiri tima i jedna grupa od tri tima. Utakmice će se igrati u oktobru ove godine, te u januaru naredne godine. Pobjednici ovih grupa će igrati play off, a pobjednici play offa idu na Svjetsko prvenstvo. Utakmice play offa igraju se od 8-10. juna, te do 12-14. juna 2018. godine.

Na Svjetsko prvenstvo direktno se plasirala Francuska koja brani titulu, te domaćini Danska i Njemačka. Također, iz Evrope dalje ide i pobjednik Evropskog prvenstva, a u igri su: Austrija, Bjelorusija, Hrvatska, Češka, Španija, Mađarska, Island, Makedonija, Norveška, Crba Gora, Slovenija, Srbija i Švedska. Ostale ekipe će se pridružiti ekipama u play offu za SP.

Grupa 1: Rusija, Finska, Slovačka, Luksemburg

Grupa 2: Litvanija, Latvija, Izrael, Gruzija

Grupa 3. Rumunija, Ukrajina, Italija, Farski Otoci

Grupa 4: Portugal, Poljska, Kipar, Kosovo

Grupa 5: Holandija, Belgija, Grčka, Turska

Grupa 6: Bosna i Hercegovina, Švicarska, Estonija

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi