Bh. rukometašica suspendovana zbog estetske operacije

Pokrenut i disciplinski postupak

Bh. rukometašica suspendovana zbog estetske operacije

O. Lekić

Rukometašica Jedinstva AtlasRelax iz Tuzle Šejla Kararić suspendovana je od strane Uprave tuzlanskog kluba jer je samovoljno odbila putovati u Zavidoviće na utakmicu protiv Krivaje.

Kako su za Fenu istakli trener Jedinstva Damir Cipurković i sportski direktor Elmir Grabčanović, ovo Šejli nije prvi put da pravi slične ispade i odsustvuje od ekipe "na svoju ruku". A, s obzirom da je drugi strijelac Jedinstva u ovoj sezoni, to svaki put bude hendikep za njenu ekipu.

"U pretprošli četvrtak, uoči derbija protiv Krivaje, jednostavno je rekla da neće putovati, jer u Banjoj Luci, navodno, ima zakazanu estetsku operaciju kod oftalmologa. Rekla je da ne vidi dobro, a nekoliko dana prije, protiv Hadžića, postigla je devet golova. Bilo nam je čudno, jer je trenirala sve vrijeme, da bi u srijedu rekla treneru da neće putovati u Zavidoviće", izjavio je Grabčanović, koji je rekao da na ovu rukometašicu do daljnjeg neće računati.

"Već smo je jednom, poslije utakmice u Prijedoru, pustili da ostane nekoliko dana kod roditelja i kada se vratila, spomenula je operaciju. Međutim, ona je pod ugovorom, ne može ništa raditi na svoju ruku i za sve se trebamo dogovarati u obostranom interesu. Nije je bilo u zapisniku protiv Krivaje, gdje smo računali na pobjedu, a završilo je 21:21. Sada je sve prevršilo mjeru", riječi su trenera Cipurkovića.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Protiv Šejle Kararić je pokrenut i disciplinski postupak, a navodno joj slijedi kazna ukoliko ne promijeni mišljenje i ne izvini treneru i saigračicama. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi