Bh. rukometni klubovi iz PL oslobođeni plaćanja kotizacije

Dobar potez Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine

Bh. rukometni klubovi iz PL oslobođeni plaćanja kotizacije

A. Beganović

Ovog vikenda na rasporedu su utakmice 1. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše.

Nova rukometna premijerligaška sezona trebala je početi danas, no kako Bosna iz Sarajeva nije otputovala u Gradačac, prvi susreti biće odigrani sutra.

U odnosu na neke ranije sezone novina je da članovi Premijer lige Bosne i Hercegovine u obje kategorije neće plaćati kotizaciju.

Ovim potezom Rukometni savez naše zemlje pomogao je klubovima na pravi način, a to nije sve, odnosno državna televizija će od oktobora svakog petka direktno prenositi jedan susret Premijer lige za muškarce, tako da će se domaći rukomet vratiti i na male televizijske ekrane.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Inače, u 1. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine sastaju se: Prijedor - Vogošća, Konjuh - Krajina, Bosna Visoko - Izviđač, Derventa - Maglaj, Sloboda - Zrinjski, Gračanica - Sloga, Igman - Čelik, te Gradačac - Bosna.

U premijer ligi učestvovat će 16 ekipa, ukoliko sarajevska Bosna ne odustane, što je sve izvjesnije, a elitni rang takmičenja napustit će pet posljednjeplasiranih klubova.      

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.