Bh.rukomet na dnu: Utakmicu u Goraždu sudio jedan sudija

Tužna realnost bh.rukometa

Bh.rukomet na dnu: Utakmicu u Goraždu sudio jedan sudija

E. Dindić

Sinoć je odigrana utakmica Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice između Goražda i Jedinstvo AtlasRelaxa. 

Utakmica koja generalno nije imala rezultatski značaj, jer odavno su gošće iz Tuzle viceprvakinje države, pa su na kraju i ovom susretu ostvarile pobjedu rezultatom 32:24. 

Međutim, ova utakmica ostaće zapamćena po tome što je sudio jedan sudac. Delegirani sudijski par za ovu utakmicu nije došao u Goražde iz nepoznatog razloga, pa su se tražila alternativna rješenja. Došao je najbliži lokalni  sudija i sam osudio ovaj susret. 

Direktor Jedinstvo AtlasRelaxa Elmir Grabčanović nije krio razočaranje sinoćnjom situacijom u Goraždu. 

"Ovo je zaista dno dna BiH rukometa. Voziš se pet sati autobusom na utakmicu i sudije se ne pojave. Onda tražiš najbližeg lokalnog sudiju da odsudi utakmicu da nisi džaba došao. Premijer ligu Bosne i Hercegovine sudi jedan sudac. Zaista, ko zadnji izađe iz BiH rukometa neka ugasi svjetlo", zaključio je Grabčanović.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi