BiH bez finala

Rukometaši izgubili od Bjelorusije

BiH bez finala

M. Šljivak

Juniorska rukometna reprezentacija poražena je u polufinalu Evropskog prvenstva B divizije od Bjelorusije nakon sedmeraca rezultatom 35:34.

Naša selekcija je ovim porazom ostala bez šanse da se bori za plasman u A diviziju, a u finalu turnira u Gruziji igraće Bjelorusija i Rumunija.

BiH je odigrala odlično prvo poluvrijeme. Imali smo tri gola prednosti (18:15), ali smo u nastavku dozvolili Bjelorusima da se vrate.

U regularnom dijelu meča rezultat je glasio 31:21, pa se pobjednik odlučio boljim izvođenjem sedmeraca. Tu su se bolje snašli Bjelorusi, te su prošli u finale.

Adnan Sivić je predvodio našu selekciju sa šest golova u ovom meču, dok je kod Bjelorusije Hiryk postigao osam.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti