BiH će se opet kandidovati za SP

BiH će se opet kandidovati za SP

Na izbornom kongresu Svjetske rukometne federacije (IHF), održanom prošle subote u Kairu, BiH nije dobila organizaciju 18. svjetskog juniorskog rukometnog prvenstva 2011. godine.

Članice krovne svjetske rukometne organizacije dale su prednost Grčkoj, koja je bila jedini protukandidat našoj zemlji. Iako su Grci dobili ubjedljivo više glasova 105, naspram  38 za BiH, čelnici Rukometnog saveza BiH - predsjednik Stanislav Mucić i generalni sekretar Smajo Karačić, na jučerašnjoj pres-konferenciji, istakli su da je učinjeno sve da se BiH  predstavi u najboljem svjetlu.

"Uložili smo veliki trud, prezentirali smo sve potencijale i mogućnosti naše zemlje, koja je uvjereni smo bila spremna da vrhunski organizira SP. Nažalost, prošla je Grčka, ali mi s ovim, ipak nećemo odustati. Do kraja godine bit će održan vanredni kongres IHF-a, na kojem će biti izabran domaćin SP juniorskog 2013., za koje ćemo uložiti  novu kandidaturu. Do tada ćemo imati  vremena da se još bolje i kvalitetnije pripremimo", kazao je Mucić, koji je izrazio veliku zahvalnost na podršci svim  političkim strukturama u zemlji i sportskim radnicima.  

SP će se igrati od 14. do 28. avgusta 2011. godine uz učešće 24 reprezentacije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.