BiH pred eliminacijom, težak poraz u Švedskoj

Prva utakmica baraža za SP

BiH pred eliminacijom, težak poraz u Švedskoj

E. Čaušević

Rukometna reprezentacije Bosne i Hercegovine poražena je danas u prvoj utakmici baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv selekcije Švedske 27:19.

Izabranici Dragana Markovića nisu uspjeli ostvariti pozitivan rezultat pred revanš meč koji se u srijedu igra u sarajevskoj Skenderiji. Naši reprezentativci su dobro otvorili utakmicu, a na krilima Nikole Prce držali smo priključak za domaćom selekcijom. 

Prce je postigao pet golova na otvaranju utakmice, ali kada su ga Šveđani zaustavili, tada su počeli problemi u napadu naše selekcije. Šveđani su se razigrali u napadu, a na pauzu su otišli sa tri gola prednosti (12:9).

U drugom poluvremenu nastavila se ista slika, bili smo jako nemoćni u napadu, a Švedska je to kažnjavala svojim ubitačnim kontrama. Prce nas je držao u igri koliko je mogao, ali ni on jednostavno danas nije mogao sve sam.

Naša igra se sredinom drugog poluvremena totalno raspala pa su Šveđani brzo stigli do deset golova prednosti (24:14). Malo bolji ritam u napadu dao je Tarabochia koji je spustio prednost ispod deset golova, ali nije imao podršku ostatka ekipe.

Šveđani su do kraja utakmice iskusno čuvali svoju prednost, dok su naši momci pokušavali da brzim napadima zadrže priključak i nadu za SP. Ipak, domaća selekcija je pokazala iskustvo, te je na kraju slavila sa 27:19.

Najefikasniji u našoj selekciji bio je Nikola Prce koji je postigao devet golova, dok je Tarabochia dodao tri.

Revanš utakmica između Bosne i Hercegovine i Švedske igra se u srijedu u Skenderiji od 20:15 sati.

Baraž za odlazak na SP, 1. utakmica:

Švedska - Bosna i Hercegovina 27:19 (12:9)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi