Bilal Šuman novi selektor rukometne reprezentacije BiH

Očekivana odluka Izvršnog odbora RSBiH

Bilal Šuman novi selektor rukometne reprezentacije BiH

E. Čaušević

Nekadašnji bh. rukometa Bilal Šuman danas je izabran za novog selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Šuman je dobio podršku svih 12 članova Izvršnog odbora Rukometnog saveza BiH, a zvanično će biti predstavljen za novog selektora naše selecije 20. avgusta u Mostaru. Šuman je na selektorsku poziciju stigao umjesto Dragana Markovića koji je napustio klupu BiH nakon utakmica baraža protiv Švedske.

Rukometni savez BiH je nakon odlaska Markovića raspisao konkurs za novog selektora, a očekivano ovo mjesto pripalo je Šumanu. Kako piše "Oslobođenje" razlog zvaničnog prestavljanja 20. avgusta je zbog toga što je isti dan u Mostaru sjednica Izvršnog ogbora RSBiH.

Šuman je ranije najavio da mu je prvi cilj da u reprezentaciju Bosne i Hercegovine vrati rukometaše koji su odbijali u posljednjim ciklusima da igraju za našu selekciju. Kvalifikacije za EP u Hrvatskoj 2018. godine počinju u oktobru.

Naša selekcija nalazi se u grupi sa Španijom, Austrijom i Finskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi