Bilal Šuman objavio spisak za Španiju i Austriju

Hrstić i Ereš će igrati za drugu reprezentaciju

Bilal Šuman objavio spisak za Španiju i Austriju

Selektor rukometne bh. reprezentacije Bilal Šuman objavio je danas spisak za utakmice protiv Španije i Austrije.

Pred našom državnom selekcijom su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a okupljanje za nadolazeće utakmice protiv Španije i Austrije zakazano je za period između 26. oktobra i 7. novembra u hotelu "Hills" na Ilidži.

Na svoj spisak selektor Šuman je odlučio uvrstiti 26 rukometaša, a na istom se nalaze: Benjamin Burić, Mario Blažević, Nebojša Grahovac, Nebojša Bojić, Tomislav Nuić, Denni Đozić, Alen Ovčina, Faruk Vražalić, Vladimir Vranješ, Senjamin Burić, Muhamed Toromanović, Mirsad Terzić, Nikola Prce, Marin Vegar, Vladan Lončar, Duško Čelica, Marko Tarabochia, Ivan Karačić, Saša Marjanac, Mario Pavlak, Josip Perić, Marko Panić, Dejan Malinović, Kristijan Jarak, Benjamin Čičkušić i Vojislav Brajović. 

Šuman je obrazložio i razloge zbog kojiih se određeni igrači ne nalaze na spisku:

"U ovom trenutku Halilbegović i Zulfić nemaju sređenu situaciju oko svog kluba i već dugo nisu u aktivnoj igračkoj formi, te stoga u ovom ciklusu od dvije utakmice nisu pozvani na okupljanje. Na njih će se svakako računati u budućim aktivnostima", kazao je Šuman i dodao da Ereš i Hrstić čekaju mogući poziv druge reprezentacije. 

"Hrstić i Ereš su u razgovoru sa mnom izrazili želju da ipak sačekaju mogući poziv druge reprezentacije za koju smatraju da bi bilo bolje nastupati. Ja, kao selektor, sam im poželio sreću u daljem nastavku karijere sa čim su oni sami sebi zatvorili vrata naše selekcije. Svi igrači koji razmišljaju na sličan način i koji ne žele da daju svoj maksimalan doprinos reprezentaciji BiH će u buduće imati isti tretman", jasan je Šuman.

Selektoru je nejasna odluka i Zildžića koji također nije na spisku.

"Što se tiče Zildžića, za mene je zaista neprihvatljiva njegova odluka da se iz Prve lige Španije preseli u Treću ligu Njemačke koja prema mom mišljenju nema reprezentativni potencijal te stoga radije pružam priliku igračima iz Premijer lige BiH", objasnio je Šuman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti